Reseptit

Kalkkunavokki

Ohuet kalkkunasuikaleet ja tuoreet kasvikset kypsyvät kuumassa vokissa parissa minuutissa. Lehtikaali on paremman makuista, kun sen kiehauttaa ennen vokkaamista. Syö kalkkunavokin kanssa joko täysjyväriisiä tai nuudeleita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 ohutta kalkkunan fileepihviä
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 paprikaa
  • 4 lehtikaalin lehteä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • (1 punainen chili)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria
  • paistamiseen rypsiöljyä

Pinnalle

  • paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Kalkkunavokki tehdään helposti ja nopeasti näin:

1. Leikkaa lehtikaalista pois paksut ruodit. Ryöppää lehtiä minuutti kiehuvassa vedessä, valuta ja leikkaa lehdet pieniksi paloiksi.

2. Suikaloi porkkanat ja paprika. Viipaloi valkosipulinkynnet (ja chili). Suikaloi kalkkunapihvit ja paista ne vokissa öljyssä vaaleanruskeiksi. Nosta pois vokista. Lisää öljyä ja vokkaa kasvikset nopeasti. Lisää pannulle kalkkunasuikaleet. Mausta ruoka soijalla, sitruunamehulla ja chilikastikkeella. Kuumenna ja ripottele pinnalle paahdettuja cashewpähkinöitä. Tarjoa kalkkunavokki keitetyn riisin kanssa.

Katso myös:

Kalkkunapihvit ja yrttikastike, Ruoka.fi

Hedelmäinen kalkkunasalaatti, Kotiliesi.fi

 

X