Kamera ja kauha: Paahteinen ja mausteinen porkkana-bulgur salaatti

Kamera ja kauha: Paahteinen ja mausteinen porkkana-bulgur salaatti 

Mainos
2 annosta
30-60 min
Helppo
Kevyesti paahdettu, pähkinäisen aromikas bulgur yhdessä mausteisten porkkanoiden ja kirpeän raikkaan fetan kanssa on ruokaisa salaatti sellaisenaan. Sopii myös hyvin lisukkeeksi tai osaksi noutopöytää.

Ainekset

Paahdetut porkkanat

n. 400 g porkkanoita
1/2 tl Urtekram jauhettua kurkumaa
1/2 tl Urtekram jauhettua korianteria
1 mm Urtekram jauhettua kanelia
1 mm rouhittua mustapippuria
suolaa

Bulgur

1/2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi kuorittuna
1 dl bulguria
n. 1 1/2-2 dl vettä (tai paketin ohjeen mukaan)
suolaa
mustapippuria rouhittuna
Urtekram chilihiutaleita
sitruunamehua

Lisäksi

100 g fetajuustoa
tuoreita yrttejä viimeistelyyn

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada porkkanoiden päälle hiukan oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivamausteet ja ripottele mausteseos tasaisesti porkkanoiden päälle. Sekoita ja paahda kuumassa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä. Tarkista maku.

Porkkanoiden paahtuessa ehtii kypsentämään bulgurin. Kannattaa tarkistaa paketin kyljestä kypsennysohje ja noudattaa sitä.

Kaada paistokasariin oliiviöljy ja kuumenna. Lisää valkosipuli ja bulgur pannulle ja sekoita hyvin. Anna bulgurin paahtua kevyesti välillä sekoittaen. Kun pannulta nousee kevyesti pähkinäinen ja paahteinen aromi, alenna lämpö minimiin, lisää kuuma vesi ja anna bulgurin kiehua hiljalleen  noin 5 – 8 minuuttia tai paketin ohjeen mukaan. Nosta kasari pois levyltä ja anna bulgurin vetäytyä rauhassa kannen alla. Poista valkosipuli ja mausta lopuksi mustapippurilla, chilillä ja sitruunamehulla. Tarkista suola ja sekoita bulgur varovasti irtonaiseksi.

Yhdistä bulgur, porkkanat sekä murennettu feta. Viimeistele salaatti oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä tuoreilla yrteillä oman maun mukaan. Rouhaise pinnalle hiukan pippuria ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos haluat ruokaan lisää kasviproteiinia, sekoita salaatin sekaan juuri ennen tarjoamista siemeniä ja pähkinöitä.

Kamera ja kauha -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat