Reseptit

Kampasimpukat japanilaisittain

Japanin tyyliin tehdyt kampasimpukat dipataan vuorotellen tummaan soijakastikkeeseen ja wasabimajoneesiin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

kampasimpukat

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 isoa kampasimpukkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl kuivaa sherryä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • mustapippuria

Pinnalle

  • furikake-mausteseosta

Soijadippi

  • 2 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl sherryä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl miriniä
  • 1 rkl öljyä
  • tilkka seesamiöljyä

Wasabidippi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl wasabia

Valmistusohje

1. Sulata kampasimpukat. Sekoita marinadi öljystä ja sherrystä, viipaloi mukaan valkosipuli ja mausta mustapippurilla. Marinoi kampasimpukoita tunnin ajan liemessä.

2. Kuivaa kampasimpukat ja paista kuumassa voi-öljyseoksessa noin minuutin ajan molemmin puolin. Ripottele pinnalle furikakea ja tarjoile soija- ja wasabidippien kanssa.

Kampasimpukka on ylellinen herkku:

971126-kampasimpukat_ravunpyrstot.jpg

Kampasimpukat ja ravunpyrstöt tomaattiliemessä

966631-thaimarinoidut_kampasimpuka.jpg

Thaimarinoidut grillatut kampasimpukat

918420-Anna17,2048.jpg

Kampasimpukoita ja vaniljaista samppanja-voikastiketta

Kotiliesi.fi: Kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa

X