Reseptit

Kampasimpukkasalaatti

Kampasimpukka sopii salaattiin katkarapujen ja avokadon kaveriksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 160 g) pakastettua kampasimpukkaa
  • 16 pakastettua jättikatkarapua
  • 1 avokado
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • pari kourallista erilaisia salaatinlehtiä (rucolaa, vuonankaalia, viinisuolaheinää)
  • öljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kuivaa sulaneet kampasimpukat huolellisesti. Halkaise ne kahtia. Sulata ja kuivaa katkaravut. Halkaise avokado ja poista siitä kivi  sekä kuori. Leikkaa avokadonpuolikkaat viipaleiksi tai lohkoiksi ja valuta niille heti sitruunamehua, etteivät ne tummu. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.

Sipaise kampasimpukanpuolikkaiden pintaan öljyä ja paista niitä (parila) pannussa pari minuuttia molemmilta puolilta. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Levitä salaatinlehdet tarjolle. Nosta päälle katkaravut sekä avokado ja lopuksi kuumat kampasimpukat.

Sekoita öljy ja sitruunamehu keskenään. Mausta kastike maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja valuta kastike salaatin joukkoon.

X