Reseptit

Kana-kvinoakeitto

Kvinoa tekee broilerikeitosta ruokaisan. Kvinoa on sekä suolistoystävällinen että keliaakikolle sopiva hiilihydraatti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kana-kvinoakeitto

  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 3–4 porkkanaa kuutioina
  • 2 sellerinvartta kuutioina
  • 2 pientä kesäkurpitsaa kuutioina
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1,5 l kana- tai kasvislientä1
  • 1 dl kvinoaa huuhdeltuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Kana-kvinoakeitto valmistuu näin:

1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää broilerit joukkoon. Paista lihoihin väriä ja lisää porkkanat, selleritja paprikajauhe. Jatka paistamista hetki ja lisää kesäkurpitsa, tomaattimurska ja liemi. Kiehauta ja keitä viisi minuuttia.

2. Lisää kvinoa ja keitä vielä 5–10 minuuttia.

3. Mausta kana-kvinoakeitto suolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla basilikalla, laske lämpöä ja hauduta vielä noin 30 minuuttia.

Katso myös:
Kana-juureskeitto, Ruoka.fi
Kvinoa-kasviskeitto, Ruoka.fi
Thaimaalainen kanakeitto, Kotiliesi.fi

X