Reseptit

Karibialaiset katkaravut

Karibialaisten katkarapujen mausteeksi voi käyttää tuoreen tai säilötyn chilin sijaan chilijauhetta tai -hiutaleita.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kuorittuja pakastekatkarapuja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1-2 vihreää tuoretta tai säilöttyä chiliä
  • 1-2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 2-3 hienonnettua tuoretta persiljan- tai korianterinoksaa

Valmistusohje

 

Sulata ja kuivaa katkaravut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise paprika sekä chili ja poista niistä kannat sekä siemenet. Hienonna paprikan- ja chilinpuolikkaat. Hienonna säilötyt chilit, jos käytät niitä.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää kaikki hienonnetut aineet sekä raastettu inkivääri. Paista silloin tällöin sekoittaen pari minuuttia, kunnes aineet ovat hieman pehmenneet. Lisää katkaravut ja hienonnettu persilja tai korianteri. Kuumenna hyvin ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

X