Reseptit

Karitsatartar

Tartarpihvilihaksi sopii vain tuore, juuri raaputettu tai jauhettu paisti. Koristele annos esimerkiksi viinisuolaheinällä, jota saa hyvin varustetuista kaupoista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsatartar

  • 500 g karitsan paistijauhelihaa (myös nauta käy)
  • 2 pientä suolakurkkua
  • 10 tippaa tabascoa
  • 1 rkl worcesterkastiketta
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Punajuurimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl punajuurimehua
  • suolaa ja valkopippuria
  • ripaus sokeria

Friteeratut kaprikset

  • 1 prk (50/35 g) kapriksia
  • kasviöljyä

Valmistusohje

Karitsatartar tehdään näin:

Karitsatartar onnistuu aina, kunhan teet sen taatusti tuoreesta, vastajauhetusta karitsanlihasta.

1. Leikkaa suolakurkut hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki tartarin ainekset keskenään. Muotoile tartar-taikinasta pyöreitä pieniä pihvejä.

2. Tee punajuurimajoneesi. Sekoita punajuurimajoneesin kaikki ainekset keskenään. Värin tulee olla heleästi vaaleanpunainen, joten lisää punajuurimehua vähän kerrallaan. Huuhtele purkillinen kapriksia ja kuivaa ne huolellisesti keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Kuumennakattilassa kasvisöljy 180 asteeseen ja friteeraa kaprikset kahteen kertaan. Näin saat varmasti rapean lopputuloksen.

3. Kokoa tartar-annos ja koristele esimerkiksi viinisuolaheinällä, jota saa hyvin varustetuista kaupoista.

Ohje: Antti Uusitalo

Katso myös nämä reseptit:

988068-mausteista_karitsaa_paahdetulla_bataatilla.jpg

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

Lammaslihapullat

Arabialaiset lammaslihapullat

munakoisopaistos

Munakoisopaistos

Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset pannupihvit

X