Karitsatartar
Tartarpihvilihaksi sopii vain tuore, juuri raaputettu tai jauhettu paisti. Koristele annos esimerkiksi viinisuolaheinällä, jota saa hyvin varustetuista kaupoista.
Ainekset
Karitsatartar
- 500 g karitsan paistijauhelihaa (myös nauta käy)
- 2 pientä suolakurkkua
- 10 tippaa tabascoa
- 1 rkl worcesterkastiketta
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
Punajuurimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl punajuurimehua
- suolaa ja valkopippuria
- ripaus sokeria
Friteeratut kaprikset
- 1 prk (50/35 g) kapriksia
- kasviöljyä
Valmistusohje
Karitsatartar tehdään näin:
Karitsatartar onnistuu aina, kunhan teet sen taatusti tuoreesta, vastajauhetusta karitsanlihasta.
1. Leikkaa suolakurkut hienoksi silpuksi ja sekoita kaikki tartarin ainekset keskenään. Muotoile tartar-taikinasta pyöreitä pieniä pihvejä.
2. Tee punajuurimajoneesi. Sekoita punajuurimajoneesin kaikki ainekset keskenään. Värin tulee olla heleästi vaaleanpunainen, joten lisää punajuurimehua vähän kerrallaan. Huuhtele purkillinen kapriksia ja kuivaa ne huolellisesti keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin. Kuumennakattilassa kasvisöljy 180 asteeseen ja friteeraa kaprikset kahteen kertaan. Näin saat varmasti rapean lopputuloksen.
3. Kokoa tartar-annos ja koristele esimerkiksi viinisuolaheinällä, jota saa hyvin varustetuista kaupoista.
Ohje: Antti Uusitalo
Katso myös nämä reseptit:
Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla
Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset pannupihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous