Karviais-omenahillo
Keskitalven herkkuhetket ovat takuulla onnistuneita, kun valmistat karviais-omenahilloa valmiiksi lasipurkkeihin. Kardemumma tuo hilloon ihanaa kotoisuutta.
Ainekset
Karviais-omenahillo
- 1 l karviaisia
- 2 omenaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2 dl vettä
- 5 dl hillosokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Valmistusohje
Karviais-omenahillo valmistuu helposti näin:
1.Huuhdo ja puhdista karviaiset. Kuori ja kuutioi omenat.
2. Pane karviaiset, paloitellut omenat, appelsiinin raastettu kuori, appelsiinimehu ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja jatka keittämistä 15 minuuttia.
3. Mausta hillo kardemummalla ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.
Vinkki: Kokeile myös omenahilloketta tai omena-luumuhilloa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenoiden pakastaminen – säilö omenat talteen lohkoina tai soseena
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous