Reseptit

Kasviksia ja avokadohummusta

Avokadohum­mus antaa mari­noiduille kasvik­sille täyteläistä tukea. Hummus sopii myös leivän päälle tai dippi­kastikkeeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 suippopaprika
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

avokadohummus

  • 2 pientä kypsää avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g kypsiä kikherneitä valutettuna
  • 1 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • (tilkka vettä)

Valmistusohje

1. Viipaloi tomaatit, punasipuli ja kurkku. Suikaloi paprika. Lado ainekset salaattivadille.

2. Sekoita öljy, punaviinietikka ja mausteet kastikkeeksi ja valuta kasvisten päälle. Jätä maustumaan.

3. Mittaa hummuksen ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Notkista hummusta tarvittaessa kylmällä vedellä, jotta saat siitä miellyttävän paksua.

4. Tarjoile salaatti avokadohummuksen kera.

Herkut hummukset teet myös näillä resepteillä:

Hernehummus_1

Hernehummus

avokadohummus ja kasviksia

Avokadohummus ja kasviksia

yrttihummus

Yrttihummus

Kotiliesi.fi: Vihreä hummus

X