Reseptit

Kasvis-currykeitto

Kasvis-currykeitto on helppo tehdä ja kaikki tarvittavakin löytyy lähikaupasta. Valmis soppa höystetään tuoreilla yrteillä, pähkinöillä ja smetananokareella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohjaliemi:

  • 1.6 l kasvislientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 reilu rkl sokeria
  • 1 reilu tl tuoretta inkivääriraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 1/2 dl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl tai maun mukaan keskivahvaa chiliä suikaleina
  • 1 reilu rkl punaista currytahnaa
  • 1 reilu tl mietoa curryjauhetta
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 reilu rkl tuoretta korianterisilppua
  • 1/2 dl kookoskermaa

keittoon:

  • 100 g sipulia suikaleina
  • 100 g porkkanaa viipaleina
  • 100 g lanttua tai selleriä
  • 100 g erivärisiä paprikasuikaleita
  • 50 g ohuita fenkolisuikaleita
  • 100 g ohuita herkkusieniviipaleita
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl Granny Smith -omenaa raasteena
  • 1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä

Valmistusohje

Tämä helppotekoinen ja maukas kasvis-currykeiton resepti on Marc Aulénin kirjasta Sopat! (Gummerus).

1. Kiehauta pohjaliemi. Lisää muut aineet ja keitä 15–20 minuuttia.

2. Valmiin sopan päälle voi lisätä suikaloitua basilikaa, smetanaa ja paahdettuja pähkinöitä.

Miten ohje toimi?
Maku oli runsas ja keitto helppo tehdä.

X