Kasvis-currykeitto
Kasvis-currykeitto on helppo tehdä ja kaikki tarvittavakin löytyy lähikaupasta. Valmis soppa höystetään tuoreilla yrteillä, pähkinöillä ja smetananokareella.
Ainekset
pohjaliemi:
- 1.6 l kasvislientä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 reilu rkl sokeria
- 1 reilu tl tuoretta inkivääriraastetta
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- 1/2 dl tomaattipyreetä
- 1/2 tl tai maun mukaan keskivahvaa chiliä suikaleina
- 1 reilu rkl punaista currytahnaa
- 1 reilu tl mietoa curryjauhetta
- 1 tl juustokuminan siemeniä
- 1 reilu rkl tuoretta korianterisilppua
- 1/2 dl kookoskermaa
keittoon:
- 100 g sipulia suikaleina
- 100 g porkkanaa viipaleina
- 100 g lanttua tai selleriä
- 100 g erivärisiä paprikasuikaleita
- 50 g ohuita fenkolisuikaleita
- 100 g ohuita herkkusieniviipaleita
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 dl Granny Smith -omenaa raasteena
- 1 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
Valmistusohje
Tämä helppotekoinen ja maukas kasvis-currykeiton resepti on Marc Aulénin kirjasta Sopat! (Gummerus).
1. Kiehauta pohjaliemi. Lisää muut aineet ja keitä 15–20 minuuttia.
2. Valmiin sopan päälle voi lisätä suikaloitua basilikaa, smetanaa ja paahdettuja pähkinöitä.
Miten ohje toimi?
Maku oli runsas ja keitto helppo tehdä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous