Kasvis-halloumivartaat
Kasvis-halloumivartaat kruunaavat loppukesän illanvieton. Jotta halloumi ei hajoa valmistuksessa, sen voi myös grillata kasviksista erikseen.
Ainekset
- 1–2 esikeitettyä maissia
- 4 keitettyä varhaisperunaa
- pala kesäkurpitsaa
- minitomaatteja
- 1/2 pakettia halloumia
Voiteluun
- 2 rkl öljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Vartaisiin voi helposti pujottaa koko aterian. Vartaat voi tietysti grillata, mutta helpompaa on paistaa ne liedellä parila- tai paistinpannussa.
Liota halloumiviipaleita vedessä tunnin ajan liian suolaisuuden poistamiseksi. Puolita jäähtyneet perunat. Leikkaa maissi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Leikkaa kesäkurpitsa kiekoiksi ja puolita kiekot.
Pujota ainekset kylmässä vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Sivele vartaat mausteöljyllä ja grillaa joko grillin levyllä tai parilapaistinpannulla liedellä. Koska ainekset ovat kypsiä, riittää vartaille pelkkä kuumennus.
Vinkki: Jotkut halloumit hajoavat helposti, joten vartaisiin pujottaminen saattaa olla ongelmallista. Voit hyvin paistaa hallouminerikseen ja tarjota vartaiden kanssa.
Katso myös:
Grillatut kasvisnyytit, Ruoka.fi
Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä, Ruoka.fi
Juustolla täytetyt paprikat, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous