Reseptit

Kasvis-levypizza

Levypizzasta riittää ruokaa useammallekin. Vuohenjuusto korvaa juustoraasteen ja tuo pizzaan makua ja aromia. Paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät pizzanautinnon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 annosta pizzataikinaa

Täyte

  • 1 tlk säilykekirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chilipalko
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 400 g grillattua säilykepaprikaa/ -munakoisoa/-kesäkurpitsaa
  • n. 100 g säilöttyjä artisokansydämiä puolitettuina
  • n. 15 kpl oliiveja
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • tuoretta rucolaa

Valmistusohje

1 uunipellillinen

1. Kauli tai painele taikina isoksi levyksi uunipellille.

2. Kaada säilykekirsikkatomaatit kulhoon, ja murskaa tomaatteja sormin tai haarukalla. Poista chilipalosta siemenet. Hienonna chilipalko ja valkosipulikynnet. Lisää ne kulhoon, sekoita ja mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä tomaattikastike pizzapohjalle.

3. Lisää päälle valutetut grillatut kasvikset, artisokansydämet, oliivit sekä vuohenjuustoviipaleet.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele pinta paahdetuilla pinjansiemenillä ja rucolalla.

Katso myös:
Veronalainen vuohenjuustopizza, Ruoka.fi
Mansikka-vuohenjuustopizza, Ruoka.fi
Punajuuri-vuohenjuustopizza, Kotiliesi.fi

X