Reseptit

Kasvisateria grillistä

Grillikauden voi avata myös kasviksilla, sillä tämä kasvisateria taatusti maistuu jokaiselle grillikesteihin osallistuvalle. Patonki ja vuohenjuusto tekevät ateriasta tuhdimman.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 hoikkaa kesäkurpitsaa
  • 2 terttua minitomaatteja
  • 4 maissintähkää
  • 200 g chevreä tai muuta puolipehmeää vuohenjuustoa
  • 1 patonki

Mausteöljy

  • 1 dl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl yrttisilppua
  • hiutalesuolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita mausteöljy. Leikkaa patonki reiluiksi viipaleiksi. Pujota palat vartaisiin ja sivele molemmin puolin mausteöljyllä.

2. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin viipaleiksi. Paloittele maissintähkät kolmeen osaan. Grillaa kasviksia ja leipävartaita melko kaukana hiilloksesta. Juuston voit lisätä kuumenemaan leipien päälle tai kuumentaa juustoviipaleet pienen öljytyn halsterin päällä.

3. Voitele kasvikset mausteöljyllä aivan grillaamisen loppuvaiheessa ja käytä öljyä myös valmiiden kasvisten sivelyyn. Hiillokselle tippuva öljy leimahtaa helposti liekkeihin, joten käytä öljyä grillatessasi säästeliäästi.

X