Reseptit

Kasvismelanzane

Kasvismelanzane maistuu myös kylmänä. Sen valmistaminen vie aikaa, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • 1 Kesäkurpitsa
  • 200 g kauden sieniä (esim. kantarelleja)
  • 4 dl tomaattikastiketta
  • 150 g mozzarellaa ohuina siivuina
  • 1.5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • reilusti tuoretta basilikaa, minttua, kirveliä ja persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi, kahden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sirottele päälle hieman suolaa ja itketä suikaleita 30 minuuttia. Kuivaa kasvissuikaleiden pinta talouspaperilla ja pyörittele ne vehnäjauhoissa.

2. Paista kullanruskea väri viipaleisiin sekä sieniin pannulla oliiviöljyn kanssa. Voitele uunivuoka ja lado kaikki raaka-aineet vuokaan kuin tekisit lasagnea. Aloita tomaattikastikkeella ja lopeta mozzarellasiivuilla.

3. Kypsennä melanzanea 45 minuutin ajan 160-asteisessa uunissa, ja anna sen vielä vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ohje: Alex Nurmi

X