Reseptit

Kasvispyörykät

Chili säväyttää bataatista ja kikherneistä valmistettuja kasvispyöryköitä. Tarjoa kasvispyörykät tomaattikastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Tilkka kermaa pyöristää tomaattien hapokkuutta ja tekee mausta lempeän.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 purkki kikherneitä tai papuja
  • 200 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 1 pala inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • 1 dl ruoka- tai soijakermaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • pari hyppysellistä chilirouhetta

Valmistusohje

Chili säväyttää bataatista ja kikherneistä valmistettuja kasvispyöryköitä.

1. Huuhdo ja valuta kikherneet tai pavut. Hienonna ne monitoimikoneessa. Kuori ja raasta bataatti raastimen hienoimmalla terällä. Lisää papujen joukkoon.

2. Silppua sipulit, hienonna valkosipulikynnet ja inkivääri. Kuumenna seosta hetki öljyssä mikrossa ja sekoita papuseokseen.

3. Sekoita peruna- ja korppujauhot kermaan ja lisää taikinaan munien kanssa. Mausta seos.

4. Pyörittele taikina palleroiksi ja paista koepyörykkä pannulla. Tarkista maku ja koossapysyvyys.

5. Pane pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa kasvispyörykät tomaattikastikkeen kanssa.

Kokeile myös näitä kasvispyöryköitä:

975161-kasvispyorykka.jpg

Kasvis-parmesaanipyörykät

188066-falafelit.jpg

Falafelit porkkanasta

972685-siemen-sienipyorykat.jpg

Siemen-sienipyörykät

Kotiliesi.fi: Tuliset kasvispyörykät

X