Kasvissyöjän kaalilaatikko
Kasvissyöjän kaalilaatikko maistuu puolukkasurvoksen kanssa.
Ainekset
- 1-1 1/2 kg kaalia
- vettä, suolaa
- 2 dl vehnäsuurimoita
- 2 sipulia
- 2 dl ruokakermaa
- noin 6 dl kevytmaitoa
- suolaa, meiramia
pinnalle:
- siirappia, voinokareita
Valmistusohje
Silppua kaali ja keitä sitä vähän aikaa kokoon suolalla maustetussa vesitilkassa. Tuore, uusi kaali pehmenee nopeasti ja painuu kokoon.
Kaada kaalisilppu uunivuokaan ja ripottele väliin vehnäsuurimoita, hienoksi leikattua sipulia, suolaa ja meiramia. Lisää nesteeksi ruokakermaa ja sen verran maitoa, että se ulottuu kaalin pintaan. Valuta pinnalle siirappia ja ripottele muutama voinokare.
Kypsennä 175–200-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia, kunnes vehnäsuurimot kypsyvät ja imevät itseensä osan nesteestä. Tarjoa puolukkasurvoksen, puolukkachutneyn tai puutarhurin värikkäiden etikkavihannesten kanssa.
Ohje: Viini- ja puutarhatila Pihamaa, Asikkala
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous