Reseptit

Kasviswok

Kasviswokki vie nälän herkullisesti ilman ähkyä. Raikas ateria kootaan varhaiskaalista, kesäkurpitsasta sekä sokeriherneen paloista ja mungpavun iduista.

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g varhaiskaalia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 ps (150 g) sokeriherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rasia (150 g) mungopavun ituja
  • 1 ruukku herneenversoja

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl ruokosokeria

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali, kesäkurpitsa ja sokeriherneet ohuen ohuiksi suikaleiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy wok-pannussa. Wokkaa kasviksia ja valkosipulia pannulla käännellen muutama minuutti. Lisää joukkoon idut ja versot. Nosta pannu syrjään liedeltä.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta kasvisten joukkoon. Kääntele maut sekaisin. Tarjoa heti.

Vinkki: Tarjoile wokin lisänä esimerkiksi riisijauhoissa, kananmunassa ja kookoshiutaleissa käänneltyjä ja öljyssä friteerattuja jättikatkaravun pyrstöjä.

X