Reseptit

Katkarapuja ja avokadoa

Katkaravut ja avokado ovat herkullinen tarjottava brunssipöytään. Valitse seuraksi raikas ja kupliva rosé. Rosé-viineissä on tyyliä, makua ja ne sopivat monenlaisen pikkusyötävän pariksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g pakastekatkarapuja
  • 1 punainen chilipalko
  • 1–2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta
  • korianteria
  • 2 avokadoa (lohkoina)

Koristeluun

  • tuoretta korianteria tai minttua

Valmistusohje

1. Sulata ja valuta katkaravut.

2. Hienonna chilipalko ja sekoita rapujen joukkoon. Lisää myös limetin raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, suola, hunaja ja hienonnetut yrtit. Anna makujen tekeytyä hetki viileässä.

3. Levitä avokadolohkot lautaselle tai vadille ja lusikoi päälle maustunut rapuseos.

4. Viimeistele halutessasi tuoreella korianterilla tai mintulla.

Lisää pikkusyötäviä avokadosta:

Lohi_avokadopalat

Lohi-avokadopalat

951948-miniburgerit.jpg

Miniburgerit tartarpihvillä ja avokadotahnaa

972568-katkarapuavokadokupit.jpg

Katkarapu-avokadokupit

Kotiliesi.fi: Avokadoleivät

X