Reseptit

Kaura-taateliuunipuuro

Kaura-taatelipuuro pitää nälän poissa pitkään ja maistuu taivaalliselta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Hauduta kaurapuuro vaihteeksi uunissa. Makeutta uunikaurapuurolle antavat taateli ja banaani.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaura-taateliuunipuuro:

  • 1 l mantelimaitoa
  • 3 dl kokonaisia kaurasuurimoita
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • banaaniviipaleita
  • taateliviipaleita
  • auringonkukansiemeniä
  • mantelimaitoa

Valmistusohje

1. Mittaa keskikokoiseen korkeareunaiseen uunivuokaan tai -pataan maito ja kaurasuurimot.

2. Sekoita joukkoon muut puuron ainekset ja nosta vuoka 175-asteiseen uuniin. Kypsennä välillä sekoitellen 75-90 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja anna puuron vetäytyä folion alla muutama minuutti.

4. Tarjoile banaani- ja taateliviipaleiden, siementen ja mantelimaidon kera.

Supersuloiset puurot teet näillä ohjeilla:

Uuniohrapuuroa ja marjakeittoa

Uuniohrapuuroa ja marjakeittoa

kauraryynipuuro ja hunajaiset viikunat

Kaneli-kauraryynipuuro ja siirappiviikunat

yön yli hautunutta tattari-uunipuuroa

Yli yön tattaripuuro

Kotiliesi.fi: Uunipuuro kaurasta

X