Reseptit

Kaurapannukakku

Jalosta kaurapuuron tähteet kaurapannukakuksi hävikistä herkuksi -teemalla ja tarjoa pannari marjasoseen tai hillon kanssa.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaurapannukakku

  • 2 dl kaurapuuroa (tai riisi-, ohra- tai mannapuuroa)
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl rasiamargariinia

Valmistusohje

Kaurapannukakku tehdään näin helposti:

Kaurapannukakku tehdään kaurapuurosta. Tähän pannariin voit käyttää ylijääneen kaurapuuron.

1. Sekoita ensin sähkövatkaimella kaurapuuroon maito, jauhot ja mausteet ja turvota taikinaa puolisen tuntia.

2.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lisää taikinaan munat yksitellen ja voitele puolen uunipannun kokoinen piirakkavuoka huolellisesti. Kaada sitten taikina voideltuun vuokaan.

3. Paista pannukakkua puolisen tuntia 200 asteessa ja tarjoa se hieman jäähtyneenä raikkaan marjasoseen, hunajan tai hillon kanssa.

Vinkki keventäjälle: Yksi pala kaurapannukakkua sisältää 340 kJ (80 kcal)

Saatat pitää myös perinteisistä, muhkeista amerikkalaisista pannukakuista, herkullisista ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X