Keikauskakku raparperista
Keikauskakku on klassikko, joka tällä kertaa tehdään raparpereista.
Ainekset
Raparperit
- 100 g raparperia
- 2 rkl sokeria
Kakkupohja
- 8 munaa
- 220 g (2 ½ dl) sokeria
- 220 g voita
- 220 g (reilu 3 dl) vehnäjauhoa
- 0.5 rkl leivinjauhetta
Fariinisokerikiille:
- 100 g (1 ½ dl) fariinisokeria
- 80 g voita
- 2/3 rkl vettä
Lisäksi:
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Paloittele raparperit 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää sokeri ja anna mehustua yön yli. Erottele kakkupohjaa varten keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja sulatettu voi. Sekoita kolmannes valkuaisvaahdosta voi-keltuaisseoksen joukkoon.
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele siivilöidyt jauhot kakkutaikinaan nuolijaa apuna käyttäen. Kääntele lopuksi jäljellä oleva valkuais-sokerivaahto joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Ruskista kiillettä varten voi kasarissa pähkinänruskeaksi (beurre noisette). Ota kasari liedeltä.
Lisää fariinisokeri ja vesi voin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Annostele fariinisokerikiille ison kakkuvuoan pohjalle tai tee annospiiraita vaikkapa silikonisiin paistovuokiin.
Siivilöi raparpereista neste pois ja laita raparperit vuokaan/vuokiin kiilteen päälle. Lisää taikina ja paista piiraita 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Tarjoa piiras vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Hei! Taikinaa on tolkuttoman paljon suhteessa raparperin määräään. 12 minuutin paistoaika on virhe tai vitsi. Paistoin ensin puolisen tuntia ja otin kakun jäähtymään, kun tikkuun ei jäänyt taikinaa. Onneksi en kerinnyt kumota vaan huomasin kakun edelleen hyllyvän ja olikin keskeltä silkkaa taikinaa. Siispä takaisin uuniin vielä n. puoleksi tunniksi. Sitten oli jo kypsää, mutta maistui pikemminkin munakkaalle kuin kakulle.
Kommentit
Hei,resepti vaikuttaa tosi hyvältä, aion kokeilla, mutta mietin kakun paistoaikaa, kun sitä ei erikseen mainita!?Mainitaan vain piiraitten paistoaika.
Hei! Taikinaa on tolkuttoman paljon suhteessa raparperin määräään. 12 minuutin paistoaika on virhe tai vitsi. Paistoin ensin puolisen tuntia ja otin kakun jäähtymään, kun tikkuun ei jäänyt taikinaa. Onneksi en kerinnyt kumota vaan huomasin kakun edelleen hyllyvän ja olikin keskeltä silkkaa taikinaa. Siispä takaisin uuniin vielä n. puoleksi tunniksi. Sitten oli jo kypsää, mutta maistui pikemminkin munakkaalle kuin kakulle.
Oikea ohje olisi 3 munaa.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous