Reseptit

Kesäinen kalakeitto

Kesäinen kalakeitto syntyy uusista perunoista, porkkanoista ja sipuleista.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäinen kalakeitto

  • 5 keskikokoista uutta perunaa
  • 4 pientä uutta porkkanaa
  • 2 uutta sipulia varsineen
  • 1 l vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 dl laakerinlehteä
  • 400 g kalafileitä, esim. ahventa tai kuhaa
  • rouhittua valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Kesäinen kalakeitto valmistuu näin helposti:

1. Pese ja harjaa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Kuutioi perunat ja viipaloi porkkanat ja sipulit.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa, ja lisää joukkoon kalaliemikuutio, suola ja laakerinlehdet. Kuumenna lientä ja nosta joukkoon pilkotut kasvikset.

3. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä.

4. Lisää joukkoon paloiteltu kala ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta pippurilla, ja lisää joukkoon runsaasti tuoretta hienonnettua tilliä. Tarjoa kesäinen kalakeitto tuoreen ruisleivän kera.

650 kJ (160 kcal)/1 annos

Saatat pitää myös kesäisestä ahvenkeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Suomen paras kalakeitto -kokki paljastaa: ”Lisää kala vasta tässä vaiheessa!”

 

X