Kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitto
Pehmeän täyteläinen kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitto lämmittää viilenevänä syysiltana.
Ainekset
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 jauhoinen peruna
- 2 kesäsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl voita
- vettä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
- 100 g hasselpähkinöitä paahdettuna
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Paloittele kesäkurpitsa ja peruna. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota niitä hetki sekoitellen ja lisää sitten vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös ripaus suolaa. Keitä, kunnes perunat pehmenevät, 15–20 minuuttia.
2. Kaada keitinlientä kattilasta pois jonkin verran mutta säilytä se vielä tarvittaessa. Lisää lehtipersilja, 3⁄4 paahdetuista hasselpähkinöistä (ilman kuoria) ja kerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Jos keitto on paksua, notkista sitä keitinliemellä.
4. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele rouhituilla paahdetuilla hasselpähkinöillä.
Maista myös näitä keittoja:
Kesäkurpitsakeitto fetajuuston kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous