Kesäkurpitsa-kaurapihvit

Kesäkurpitsa-kaurapihvit 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Kokeile kesäkurpitsapihveissä myös kokonaisia keitettyjä kaurasuurimoita.

Ainekset

2 pientä kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
1 pieni purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl unikonsiemeniä
1 ruukku hienonnettua basilikaa
ripaus kuminaa
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun

200 g kotimaisia pakastepuolukoita
2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa kulhoon ja ripottele joukkoon hieman suolaa. Jätä tekeytymään.

2. Kuori ja raasta porkkanat ja suikaloi purjosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kaurahiutaleet sauvasekoittimella jauhoksi.

3. Kaada kesäkurpitsaraaste lävikköön, ja puristele kuivaksi.

4. Sekoita kaikki kesäkurpitsa-kaurapihvien ainekset kulhossa keskenään. Anna seoksen tekeytyä noin minuuttia.

5. Muotoile seoksesta kuumalle pannulle pihvejä ja paista ne oliiviöljytilkassa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

6. Sulata puolukat, mausta ne hunajalla ja murskaa niitä hieman. Tarjoile pihvit puolukkasurvoksen kera.

Mehevät kasvisten höystämät pihvit ja letut teet myös näin: 

kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit

pinaattiletut ja puolukkasurvos

Pinaattiletut ja puolukkasurvosta

kikherne-porkkanapihvit

Kikherne-porkkanapihvit

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat