Reseptit

Kesäkurpitsa-kaurapihvit

Kokeile kesäkurpitsapihveissä myös kokonaisia keitettyjä kaurasuurimoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 1 ruukku hienonnettua basilikaa
  • ripaus kuminaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • 200 g kotimaisia pakastepuolukoita
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa kulhoon ja ripottele joukkoon hieman suolaa. Jätä tekeytymään.

2. Kuori ja raasta porkkanat ja suikaloi purjosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kaurahiutaleet sauvasekoittimella jauhoksi.

3. Kaada kesäkurpitsaraaste lävikköön, ja puristele kuivaksi.

4. Sekoita kaikki kesäkurpitsa-kaurapihvien ainekset kulhossa keskenään. Anna seoksen tekeytyä noin minuuttia.

5. Muotoile seoksesta kuumalle pannulle pihvejä ja paista ne oliiviöljytilkassa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi.

6. Sulata puolukat, mausta ne hunajalla ja murskaa niitä hieman. Tarjoile pihvit puolukkasurvoksen kera.

Mehevät kasvisten höystämät pihvit ja letut teet myös näin: 

kesäkurpitsapihvit
© Otavamedia

Kesäkurpitsapihvit

pinaattiletut ja puolukkasurvos

Pinaattiletut ja puolukkasurvosta

kikherne-porkkanapihvit

Kikherne-porkkanapihvit

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

X