Reseptit

Kesäkurpitsa-porkkanahöystö

Kesäkurpitsa, porkkana ja kaali sisältävät vähän energiaa, joten niitä voi huoletta syödä ison annoksen. Kasvishöystö on maukasta sellaisenaankin, mutta voit halutessasi nauttia sen kanssa pienen annoksen riisiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 300 g (2 pientä) kesäkurpitsaa
  • 150 g keräkaalia
  • pala inkivääriä
  • 1 chili
  • 11/2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g siemen-pähkinäsekoitusta
  • 3 silputtua aurinkokuivattua tomaattia

Lisäksi

  • 125 g (tummaa) jasmiiniriisiä

Valmistusohje

280 kcal/annos

1. Suikaloi porkkanat, kesäkurpitsat ja kaali. Voit myös käyttää raastemyllyn karkeinta terää. Raasta inkivääri, silppua chili.

2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa. Paista kasviksia, inkivääriä ja chiliä parissa erässä noin 3 minuuttia.

3. Mausta kasvikset soijalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle kuivalla pannulla paahdettua siemen-pähkinäsekoitusta ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

4. Tarjoa halutessasi lisäksi jasmiiniriisiä.

Lisää sadonkorjuu-ajan herkkuja:

980387-porkkanakeitto2048.jpg

Terveellinen porkkanakeitto

934325-kesakurpitsapaistos.jpg

Kesäkurpitsagratiini

973620-porkkanapyorykkapasta.jpg

Porkkanapyörykkäpasta

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsarisotto

X