Reseptit

Kesäkurpitsafocaccia

Tämä focaccia täytetään herkullisella kesäkurpitsatäytteellä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ palaa (25 g) tuoretta hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä

täyte:

  • 1 Kesäkurpitsa
  • ½ purjosipulia tai 2-3 sipulia varsineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai oreganoa tai kuivattuja yrttejä

pinnalle:

  • öljyä
  • muutama rae karkeaa suolaa
  • rosmariinia

Valmistusohje

Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, käytä lämpimämpää nestettä ja sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää mineraalisuola ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja lisää öljy. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia ja valmista sillä aikaa täyte.

Paloittele kesäkurpitsa ja purjosipuli tai sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli pariksi minuutiksi kuullottumaan. Mausta maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Anna täytteen jäähtyä.

Vaivaa kohonnutta taikinaa viisi minuuttia. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä jäähtynyt täyte levyn päälle niin, että noin sentti reunoista jää tyhjiksi. Kääri levy rullalle. Kiinnitä sauma huolellisesti. Taivuta rulla kranssiksi niin, että saumakohta jää alle ja päät tulevat vastakkain. Kiinnitä vielä päät huolellisesti. Leikkaa kranssiin terävällä veitsellä viiden cm:n välein viiltoja. Anna leivän kohota liinalla peitettynä vielä 15 minuuttia.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele siihen suolarakeita ja rosmariinia. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 30 minuuttia.

X