Reseptit

Kesäkurpitsagratiini

Kesäkurpitsapaistos on parasta metsäsienistä tehtynä, mutta viljellytkin sienet sopivat tähän ruokaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kiinteä kesäkurpitsa
  • 3-5 dl pieniä kantarelleja
  • 1 silputtu sipuli

Kastike

  • 1 rkl öljyä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 0.5 rkl kasvisfondia
  • 1 tl provencen yrttimaustetta
  • suolaa, mustapippuria

pinnalle:

  • parmesaanijuustoraastetta + korppujauhoja

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista viipaleita pari minuuttia puoleltaan öljyssä pannulla. Paista pannulla seuraavaksi sienet ja sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla mielesi mukaan.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulimurska ja kuumenna. Kaada kattilaan tomaattimurska ja lisää fondi. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja yrttimausteella. Keitä vain hetki, muutama minuutti.

3. Levitä puolet kastikkeesta pienen uunivuoan pohjalle. Lisää päälle puolet kesäkurpitsasta, sienet, loput kastikkeesta ja kesäkurpitsaviipaleista. Ripottele päälle tuoretta parmesaaniraastetta ja korppujauhoja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

X