Kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke
Valitse ranskiksiin kaupasta hoikkia ja kiinteitä kesäkurpitsoita. Kidneypapujen sijaan kastikkeeseen sopivat myös voipavut tai kikherneet.
Ainekset
- 2 ohutta ja kiinteää kesäkurpitsaa
- 1-2 kananmunaa
- 1/2 dl raastettua parmesaania
- 1 dl (panko)korppujauhoja
- 2 rkl öljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
Kastike
- 1 tlk kidneypapuja
- 2 dl pakastettuja edamamepapuja tai herneitä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 tl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- pippuria
- silputtua basilikaa
- (rouhittuja maapähkinöitä)
Valmistusohje
1. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Leikkaa kurpitsat reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Riko munan rakenne rikki ja kääntele kesäkurpitsat munassa. Sekoita korppujauhot ja parmesaaniraaste toisiinsa ja laita lautaselle. Kääntele kesäkurpitsat seoksessa ja pane ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Huuhdo pavut siivilässä kylmällä vedellä. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota seosta hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja molemmat pavut. Anna kiehua hetki.
3. Lisää maapähkinävoi ja mausta kastike hunajalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna ja ripottele pinnalle reilusti silputtua basilikaa (sekä rouhittuja maapähkinöitä).
Kaikkea kivaa kesäkurpitsasta:
Kesäkurpitsaa ja macadamiapestoa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous