Reseptit

Kevätkääryleet nyhtökaurasta

Kevätkääryleet ovat loistavaa kesäsesongin ruokaa. Täytteeksi sopivat uuden sadon kasvikset ja vihannekset.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni kerä rapeaa salaattia
  • 1 iso hapokas omena
  • 2 naurista
  • 1 pkt Tomato, smoked pepper & coriander -nyhtökauraa
  • 1 ruukku tuoretta thaibasilikaa
  • 1 rasia silmusalaattia tai ituja
  • 14 kpl riisipapereita

Kastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl wasabitahnaa
  • 2 rkl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jätä maustumaan.

2. Suikaloi salaatti, omena ja nauriit. Hienonna nyhtökauraa tarvittaessa veitsellä. Irrottele basilikan lehdet.

3. Laita laakeaan reunalliseen astiaan vettä ja käytä riisipaperiarkki vedessä. Valuta liika vesi pois ja nosta pehmeä arkki työlaudalle. Lisää päälle kasviksia, silmusalaattia ja nyhtökauraa sekä basilikaa. Kääntele arkin kolme reunaa täytteiden päälle ja kääri rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille. Toista kunnes kaikki riisipaperit ja täytteet on käytetty.

4. Tarjoile rullat kastikkeen kera.

Riisipaperiin rullatut herkut:

vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä

Vietnamilaiset kevätrullat katkarapu-mangotäytteellä

kesäkääryleet

Itämaiset rullat

lohi-kasviskääröt

Lohi-kasviskääröt

Kotiliesi.fi: Vietnamilaiset rullat

X