Kevätkääryleet nyhtökaurasta
Kevätkääryleet ovat loistavaa kesäsesongin ruokaa. Täytteeksi sopivat uuden sadon kasvikset ja vihannekset.
Ainekset
- 1 pieni kerä rapeaa salaattia
- 1 iso hapokas omena
- 2 naurista
- 1 pkt Tomato, smoked pepper & coriander -nyhtökauraa
- 1 ruukku tuoretta thaibasilikaa
- 1 rasia silmusalaattia tai ituja
- 14 kpl riisipapereita
Kastike
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl wasabitahnaa
- 2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Jätä maustumaan.
2. Suikaloi salaatti, omena ja nauriit. Hienonna nyhtökauraa tarvittaessa veitsellä. Irrottele basilikan lehdet.
3. Laita laakeaan reunalliseen astiaan vettä ja käytä riisipaperiarkki vedessä. Valuta liika vesi pois ja nosta pehmeä arkki työlaudalle. Lisää päälle kasviksia, silmusalaattia ja nyhtökauraa sekä basilikaa. Kääntele arkin kolme reunaa täytteiden päälle ja kääri rullalle. Nosta rulla tarjoiluvadille. Toista kunnes kaikki riisipaperit ja täytteet on käytetty.
4. Tarjoile rullat kastikkeen kera.
Riisipaperiin rullatut herkut:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous