Reseptit

Kevyt parsakaali-broileripata

Pataruoat maistuvat arkiruoaksi, sillä ne säilyvät hyvänä jääkaapissa muutamankin päivän. Kokeile esimerkiksi parsakaali-broileripataa, jonka ohjeen löydät alhaalta.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsakaali-broileripata

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 400-500 g tuoretta tai pakastettua parsakaalia
  • 1 chilipalko
  • 1 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 limetin tai 1/2 sitruunan mehu
  • hienonnettua tuoretta korianteria
  • persiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Parsakaali-broileripata tarjotaan täysjyvänuudeleiden ja vihersalaatin kanssa.

  1. Paloittele broilerin rintafileet ja huuhdottu parsakaali. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri tai käytä valmista inkivääritahnaa.
  2. Kuumenna öljy vokissa, suuressa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää broilerinpalat ja paista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta broileri jeeralla, mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Lisää chili, inkivääri sekä paloiteltu parsakaali ja kaada kookosmaito joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes parsakaali on napakan kypsää.
  3. Mausta parsakaali-broileripata limetti- tai sitruunamehulla ja ripottele joukkoon hienonnettuja tuoreita yrttejä.

Jos tarjoilet parsakaali-broileripataa nuudeleiden ja vihersalaatin kanssa, tarvitset lisäksi n. 80 g täysjyvänuudeleita ja 1 1/2 dl vihersalaattia.

Katso myös: Broileria ja pastaa toscanalaisittain

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä kanasta

X