Reseptit

Kevyt persikkapasha

Pashan ystävät tietävät, että jälkiruoka on kyllä herkullinen, mutta myös täyttävä. Tällä ohjeella valmistat pääsiäisen jälkiruoan kevyemmällä otteella.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Pääsiäisen persikkapashan voi koristella kepeästi ananaskirsikoilla

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kevyt persikkapasha

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tlk (420/235g) säilykepersikkaa
  • 400 g maustettua sitruunarahkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeluun

  • 10 kpl ananaskirsikoita

Valmistusohje

Kevyt persikkapasha valmistuu helposti näin:

1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

2. Valuta persikat siivilässä ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

3. Lisää sitruunarahkaan sokerit. Yhdistä kaikki aineet, sekoita varoen tasaiseksi.

4. Vuoraa keskikokoinen muovi-tai terässiivilä tai puinen pashamuottia puhtaalla, kostutetulla sideharsolla. Lusikoi persikkapashaseos siihen. Valuta peitettynä yön yli jääkaapissa kulhon päällä.

5. Kumoa pasha ja koristele ananaskirsikoilla. Tarjoa kevyt persikkapasha jälkiruokana sellaisenaan tai hyvän pullan kanssa.

Lue myös: Pääsiäisen vastustamattomat jälkiruoat – listasimme parhaat reseptit

Lue myös Kotiliesi.fi: Pääsiäispulla ihastuttaa monilla muodoillaan – poimi ohjeet babaan, kulitsaan, rahkapullaan ja uusiin hitteihin

X