Kevyt porkkanakakku
Ihanan mausteinen porkkanakakku kuuluu kahvipöydän klassikoihin. Tällä reseptillä voit nauttia jälkiruoasta kevyin mielin.
Ainekset
pohja:
- 3 porkkanaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 50 g margariinia
- 1 prk (227 g) ananasmurskaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vehnäleseitä
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
päälle:
- 1/2 prk maitorahkaa
- 2 rkl kevyt sulatejuustoa (rasvaa max. 10 %)
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl tomusokeria
koristeeksi:
- 1/2 appelsiini
Valmistusohje
Kevyt porkkanakakku valmistuu näin:
- Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, porkkanaraaste, ananasmurska liemineen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti kääntelemällä tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta.
- Sekoita maitorahkan joukkoon sulatejuusto ja sitruunamehu ja makeuta seos tomusokerilla. Levitä seos kakun päälle ja koristele kevyt porkkanakakku kalvottomiksi leikatuilla appelsiinilohkoilla. Jos käytät koristeluun myös kuorta, pese hedelmä erittäin huolellisesti tai käytä luomuappelsiinia.
Katso myös: Suklaa-punajuurikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Banaani-kookoskakku
Kommentit
Olipa todella makoisa kakku!
Kommentit
Hei, kysyisin voiko vehnäjauhon ja vehnäleseet korvata kaurajauhoilla ja kauraleseillä ilman reseptissä epäonnistumista?
Olipa todella makoisa kakku!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous