Kikherne-porkkanapihvit
Mehevät kikhernepihvit saavat makua porkkanasta. Kokeile näitä kasvispihvejä esimerkiksi meze-pöydän osana.
Ainekset
Kikherne-porkkanapihvit:
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- ripaus chiliä
- 1 rkl öljyä
- 1 prk (380 g) kikherneitä
- 2 munaa
- 1/2 dl korppujauhoja
- 3/4 dl lehtipersilja- tai korianteri- silppua
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kikherne-porkkanapihvit tehdään näin helposti:
1. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Kuori ja silppua sipuli. Raasta valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja mausteita hetki öljyssä pannulla. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja nosta pannu pois levyltä.
2. Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Soseuta kikherneet rouheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kikherneisiin munat, korppujauhot, porkkanaseos, yrttisilppu ja sitruunamehu. Mausta pihvitaikina suolalla ja pippurilla. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa, jotta maut tasaantuvat.
3. Kuumenna reilu kerros öljyä teflonpannulla. Lusikoi taikina pieniksi pihveiksi pannulle. Paista kikherne-porkkanapihvit kahdessa erässä keskilämmöllä ruskeiksi ja rapeapintaisiksi.
Kikherneistä valmistuu ruokaisia pihvejä ja pyöryköitä:
Kommentit
Pihvit eivät pysyneet kasassa ollenkaan! Maku kuitenkin hyvä kikhernekokkelilla. Näinhän se aina menee kasvispihvien kanssa… Mutta pakko se oli yrittää!
Kommentit
Porkkanapihvit ovat kyllä hyviä. Eilen testasin reseptiä ja hyvää oli 🙂
Pihvit eivät pysyneet kasassa ollenkaan! Maku kuitenkin hyvä kikhernekokkelilla. Näinhän se aina menee kasvispihvien kanssa… Mutta pakko se oli yrittää!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous