Reseptit

Kikherne-porkkanapihvit

Mehevät kikhernepihvit saavat makua porkkanasta. Kokeile näitä kasvispihvejä esimerkiksi meze-pöydän osana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Kikhernepihvit ovat helpompia valmistaa kuin uskotkaan. Surauta massa monitoimikoneessa ja paista rapeiksi pannulla tai uunissa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kikherne-porkkanapihvit:

  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ripaus chiliä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk (380 g) kikherneitä
  • 2 munaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 3/4 dl lehtipersilja- tai korianteri- silppua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kikherne-porkkanapihvit tehdään näin helposti:

1. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen hienoimmalla terällä. Kuori ja silppua sipuli. Raasta valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja mausteita hetki öljyssä pannulla. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja nosta pannu pois levyltä.

2. Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Soseuta kikherneet rouheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kikherneisiin munat, korppujauhot, porkkanaseos, yrttisilppu ja sitruunamehu. Mausta pihvitaikina suolalla ja pippurilla. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa, jotta maut tasaantuvat.

3. Kuumenna reilu kerros öljyä teflonpannulla. Lusikoi taikina pieniksi pihveiksi pannulle. Paista kikherne-porkkanapihvit kahdessa erässä keskilämmöllä ruskeiksi ja rapeapintaisiksi.

Kikherneistä valmistuu ruokaisia pihvejä ja pyöryköitä:

mausteiset kikhernepihvit

Kikherne-porkkana-perunapihvit

Tomaattikastike_ja_Kasvispyorykat

Kasvispyörykät

kasvis-fetapihvit

Kasvis-fetapihvit

Kotiliesi.fi: Rapsakat falafelpihvit

X