Reseptit

Kikhernepataa ja riisiä

Kikherneiden lisäksi pata täydentyy kasviksilla: munakoisolla, kesäkurpitsalla ja kiinankaalilla. Viimeisen silauksen antaa omenasose.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl voimakasta currya
  • 1-2 tl jeeraa
  • 250 g kypsiä kikherneitä (myös tölkkiherneet käyvät)
  • 200 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 200 g kiinankaalia
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 2-3 rkl omenasosetta
  • 0.5 tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • 2-3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl täysjyväriisiä

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko sipulit sekä kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa ja suikaloi kiinankaali. Pane riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää myös curry ja jeera sekä munakoiso, kesäkurpitsa ja kikherneet.

3. Lisää kasvisliemi ja kypsennä kasvikset, lisää kiinankaali, omenasose ja mausteet ja tarkista maku.

4. Tarjoa pata riisin kanssa ja lisäksi raikasta salaattia.

1180 kJ (280 kcal)/1 annos

X