Kikhernepataa ja riisiä
Kikherneiden lisäksi pata täydentyy kasviksilla: munakoisolla, kesäkurpitsalla ja kiinankaalilla. Viimeisen silauksen antaa omenasose.
Ainekset
- 2 sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1-2 rkl voimakasta currya
- 1-2 tl jeeraa
- 250 g kypsiä kikherneitä (myös tölkkiherneet käyvät)
- 200 g munakoisoa
- 300 g kesäkurpitsaa
- 200 g kiinankaalia
- 2-3 dl kasvislientä
- 2-3 rkl omenasosetta
- 0.5 tl suolaa
- ¼ tl pippuria
- 2-3 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 dl täysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko sipulit sekä kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa ja suikaloi kiinankaali. Pane riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää myös curry ja jeera sekä munakoiso, kesäkurpitsa ja kikherneet.
3. Lisää kasvisliemi ja kypsennä kasvikset, lisää kiinankaali, omenasose ja mausteet ja tarkista maku.
4. Tarjoa pata riisin kanssa ja lisäksi raikasta salaattia.
1180 kJ (280 kcal)/1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous