Reseptit

Kinkku-juusto-munakasrulla

Munakasrulla on pikaruoka, jolla nälkäisen jälkikasvun ruokkii nopeasti.

Teksti:
Isät kokkaa
Kuvat:
Viola Minerva Virtamo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täyte

  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni punasipuli
  • oliiviöljyä
  • 100 g palvikinkkua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta
  • persiljaa

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • 5 rkl täysmaitoa
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa pesty paprika (poista siemenkota) pieniksi kuutioiksi ja raasta kuorittu punasipuli hienoksi. Kuullota paprikaa ja sipulia oliiviöljyssä paistinpannulla 5 minuuttia. Leikkaa palvikinkku ohuiksi suikaleiksi, lisää kasvisten joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä täyte kulhoon odottamaan munakkaan paistamista.

Vatkaa kananmunat ja maito kevyesti sekaisin. Mausta suolalla ja paista öljyssä keskikuumalla isolla paistinpannulla, kunnes munakas alkaa kypsymään pinnalta.

Levitä täyte munakkaan päälle ja ripottele pinnalle juusto. Peitä paistinpannu kannella ja anna kypsyä vielä muutaman minuutin ajan tai kunnes juusto on sulanut ja munakas hyytynyt.

Liu’uta lautaselle ja rullaa tai taita puoliksi. Viimeistele silputulla persiljalla.

Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).

Munakas on mainiota arkiruokaa:

savulohi-pinaattimunakas

Savulohi-pinaattimunakas

Sieni-perunamunakas

Sieni-perunamunakas

Cheddarjuustofrittata

Cheddarjuustofrittata

Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

X