Reseptit

Kinkkupannari

Kinkkupannari maistuu koululaiselle väli-tai iltapalana. Paprika ja savukinkku tuovat siihen mehevyyttä ja makua.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä

täyte:

  • 100 g savukinkkua
  • pieni pala purjoa
  • 1/2 paprikaa
  • 75 g sieniä (esim. herkkusieniä)
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
  • 2 dl juustoraastetta (rasvaa 15 %)
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Kinkkupannari tehdään näin:

Kinkkupannari on helppotkekoinen ja nopea valmistaa.

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki kevyesti. Sekoita joukkoon maito, jauhot ja suola. Lisää lopuksi rasva ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan.
  2. Kuutioi kinkku. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Silppua tai viipaloi sienet.
  3. Kaada pannukakkutaikina voideltuun vuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle kaikki täytteen ainekset ja kypsennä 200–225 asteessa 25–30 minuuttia.

LISÄKSI: 2 dl vihersalaattia, 1 rkl rasvatonta salaattikastiketta, lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Kaipaatko lisää suolaisten pannukakkujen ohjeita? Kokeile vaikkapa pizzapannaria, juurespannaria tai blinipannaria.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Suolaiset ohukaiset muuntuvat moneksi – katso 13 herkullista reseptiä

X