Kinkkuun käärityt broilerivartaat
Kun broilerin rintafileet leikkaa pitkittäin kapeiksi paloiksi, ne kypsyvät grillissä nopeasti. Salvia, ilmakuivattu kinkku ja sitruuna tekevät makuelämyksestä kesäisen. Halkaistu ja grillattu sitruuna on kesän helpoin grillikastike. Karamelisoitunut mehu maistuu taivaalliselta kanan, lihan tai kalan kanssa.
Ainekset
Kinkkuun käärityt broilerivartaat
- 500 g broilerin rintafileitä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 ruukku salviaa
- n. 100 g parmankinkkua
- varrastikkuja
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
Kinkkuun käärityt broilerivartaat tehdään helposti näin:
1. Ota lihat huoneenlämpöön viimeistään tunti ennen grillaamista. Leikkaa fileet kahdeksi tai kolmeksi pitkäksi palaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Asettele paloille tuoreita salvianlehtiä ja kääri ympärille parmankinkkua. Pujota palat vedessä liotettuihin varrastikkuihin.
3. Grillaa vartaat kypsiksi keskilämmöllä niitä välillä käännellen.
4. Halkaise sitruunat ja paahda leikkauspinta grillissä karamellinruskeaksi. Purista kypsille vartaille paahdettua sitruunamehua.
Vinkki: Kun grilli on kerran kuumennettu, kannattaa siinä valmistaa samalla koko ateria. Tarjoa kinkkuun käärityt broilerivartaat esimerkiksi grillattun kesäkurpitsan kanssa.
Broileria grillistä:
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet grillissä Tuliset broilerivartaat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous