Reseptit

Kinuskikakku

Täytä kakku raikkaalla tuorejuustotäytteellä ja päällystä herkullisella kinuskilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1 ps (75 g) mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutus:

  • 1.5 dl vastapuristettua appelsiinimehua tai valmista appelsiinitäysmehua

täyte:

  • 2 dl vastapuristettua appelsiinimehua tai valmista appelsiinitäysmehua
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 250 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

Kinuski:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vaniljasokeria

Reunoille:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 ps mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, mantelijauhe sekä leivinjauhe. Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota 1 1/2 litran vetoinen, tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on keskeltäkin kypsä. Kumoa kakkupohja vuoasta, anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Levitä mantelilastut leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä uunissa muutama minuutti. Anna mantelilastujen jäähtyä. Pane kaikki täyteaineet tuorejuustoa lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee.

Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pane alin kakkulevy tarjoiluvadille ja kostuta levy. Levitä päälle puolet täytteestä.  Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta se. Levitä loput täytteestä levyn päälle, nosta viimeinen levy täytteen päälle ja kostuta se. Peitä kakku kelmulla tai foliolla ja anna kakun kostua muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.

Pane kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä niitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tiputa pisara seosta kakun päälle. Kinuski on valmista, ellei se imeydy kakkuun. Lisää voi ja vaniljasokeri. Levitä kinuski kakun päälle ja koristele reunat vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla sekä paahdetuilla mantelilastuilla.

X