Reseptit

Kiran kurpitsatahnalla päällystetyt leivät

Nämä Kira Åkerström-Kekkosen maukkaat kurpitsaleivät sopivat hyvin iltapalaksi tai sormisyötäviksi illanistujaisiin. Kurpitsatahnalla päällystetyt leivät koristellaan granaattiomenan siemenillä ja raastetulla parmesaani-juustolla.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Linssit

  • 1 dl belugalinssejä
  • 1 rosmariinin oksa

kurpitsatahna karamellisoidulla sipulilla

  • 1 pieni keltasipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rosmariinin oksa
  • 500 g myskikurpitsaa
  • 100 g ricottaa
  • 30 g raastettua parmesaania
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisukkeet

  • 12 ciabatta-leivänviipaletta
  • oliiviöljyä, raastettua parmesaania ja granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

1. Keitä linssit rosmariinin kanssa pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Suolaa keitinvesi vasta kun keittoaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia. Linsseistä tulee kovia, mikäli suolaat ne heti alkuvaiheessa. Valuta ja huuhtele linssit kylmän veden alla.
2. Tee seuraavaksi kurpitsatahna: Suikaloi sipuli ohuesti. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä, lisää 1 rkl oliiviöljyä, sipulit ja rosmariinin oksa. Paista noin 10 minuuttia. Lisää ripaus suolaa, alenna lämpöä ja paista sipuleita vielä noin 25 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat syvän, kullanruskean värisiä. Poimi rosmariinin oksa pois.

3. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Levitä kuutiot uunivuokaan tai -pellille. Mausta ruokalusikallisella oliiviöljyä ja suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuutiot ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

4. Lisää tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen sipulit, kurpitsa, ricotta, parmesaani, sitruunan mehu, loput oliiviöljystä sekä suolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.

5. Asenna uuni grillivastukselle. Viipaloi leipä (joko ohuiksi, crostini-tyylisiksi viipaleiksi tai isommiksi paksummiksi viipaleiksi) ja sivele oliiviöljyllä. Paahda leipiä molemmin puolin uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

6. Sivele viipaleet kurpitsatahnalla. Koristele linsseillä, raastetulla parmesaanilla ja granaattiomenan siemenillä.

Katso myös:

Kurpitsavoi Ruoka.fi

Korianteriletut ja kurpitsamuhennosta Ruoka.fi

Kurpitsa-omenamarmeladi Kotiliesi.fi

X