Reseptit

Kirkas kirjolohikeitto ranskankerman kera

Värikkäässä kirjolohikeitossa on kalan perkeistä keitetty liemi. Keiton liilan väriset sattumat ovat Blue kongo -perunoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • kalan ruodot ja pää (ilman kiduksia)
  • 6 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl kalafondia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • pala sipulia
  • suolaa
  • kokonaisia valkopippureita
  • 200 g kirjolohifileetä
  • 1 porkkana
  • 4 perunaa
  • 75 g sokeriherneitä
  • retiisejä
  • tilliä

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • piparjuuritahnaa

Valmistusohje

1. Huuhtaise kalan perkeet ja pane kattilaan. Lisää päälle vesi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori päältä pois vaahto. Lisää muut aineet. Hauduta lientä hiljalleen 10 minuuttia, pidempi keittäminen tekee liemestä helposti tympeän makuisen. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.

2. Mausta lohipalat kevyesti suolalla. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää viipaloitu porkkana ja paloitellut perunat. Keitä ne kypsiksi. Lisää herneet, retiisiviipaleet ja kalapalat. Keitä miedolla lämmöllä pieni hetki kunnes kala on kypsää. Tarkista keiton maku ja annostele tarjolle. Silppua pinnalle tilliä. Tarjoa keiton kera piparjuuritahnalla maustettua ranskankermaa.

Katso myös:
Kermainen lohikeitto, Ruoka.fi
Linssi-lohikeitto, Ruoka.fi
Kookos-lohikeitto, Kotiliesi.fi

X