Kirkas kirjolohikeitto ranskankerman kera
Värikkäässä kirjolohikeitossa on kalan perkeistä keitetty liemi. Keiton liilan väriset sattumat ovat Blue kongo -perunoita.
Ainekset
- kalan ruodot ja pää (ilman kiduksia)
- 6 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 rkl kalafondia
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana
- pala sipulia
- suolaa
- kokonaisia valkopippureita
- 200 g kirjolohifileetä
- 1 porkkana
- 4 perunaa
- 75 g sokeriherneitä
- retiisejä
- tilliä
Lisäksi
- ranskankermaa
- piparjuuritahnaa
Valmistusohje
1. Huuhtaise kalan perkeet ja pane kattilaan. Lisää päälle vesi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori päältä pois vaahto. Lisää muut aineet. Hauduta lientä hiljalleen 10 minuuttia, pidempi keittäminen tekee liemestä helposti tympeän makuisen. Siivilöi liemi toiseen kattilaan.
2. Mausta lohipalat kevyesti suolalla. Kuumenna liemi kiehuvaksi, lisää viipaloitu porkkana ja paloitellut perunat. Keitä ne kypsiksi. Lisää herneet, retiisiviipaleet ja kalapalat. Keitä miedolla lämmöllä pieni hetki kunnes kala on kypsää. Tarkista keiton maku ja annostele tarjolle. Silppua pinnalle tilliä. Tarjoa keiton kera piparjuuritahnalla maustettua ranskankermaa.
Katso myös:
Kermainen lohikeitto, Ruoka.fi
Linssi-lohikeitto, Ruoka.fi
Kookos-lohikeitto, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous