Reseptit

Kirsikka-suklaapannukakut

Suklaan ja kirsikan klassinen yhdistelmä toimii myös annospannareiden muodossa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kirsikka-suklaapannukakut

  • 0,5 l kirsikoita

Taikina

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl täysmaitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2–3 rkl kaakaojauhetta

koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

Kirsikka-suklaapannukakut tehdään näin helposti:

Kirsikka-suklaapannukakut paistetaan uunissa annosvuoissa.

1. Huuhdo kirsikat ja puolita ne. Poista kirsikoista kivet.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

3. Riko kananmunat kulhoon yksitellen. Lisää tomusokeri kananmunien joukkoon.Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi käsin tai sähkövatkaimella.  Lisää muna-sokeriseokseen muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina pieneen uunivuokaan tai neljään annosvuokaan. Lisää pannukakkutaikinan päälle kirsikat.

4. Paista pannukakkuja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on vuoan keskeltäkin kypsynyt.

5. Koristele pannukakkujen pinta tomusokerilla ja tarjoile pannukakut hieman jäähtyneinä vaikkapa vaniljakastikkeen ja vaahterasiirapin tai -jäätelön kera.

Katso myös:

Kirsikkaunelmatorttu, Ruoka.fi

Schwarzwaldin kakku, Ruoka.fi

Suklaa-kirsikkakakku, Kotiliesi.fi

X