Reseptit

Kirsikkaiset runebergintortut

Teksti:
Katri Schröder

Piristä runebergintorttua kirsikkahillolla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 dl piparkakunmurusia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl kardemummaa

Kostutukseen

  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 dl arrakkipunssia

Pinnalle

  • kirsikkahilloa
  • valmista sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Annostele taikina voideltuihin pieniin muffinivuokiin.

2. Paina jokaiseen torttuun keskelle kolo ja pursota syvennyksiin kirsikkahilloa. Paista torttuja uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Nosta jäähtymään ritilän päälle ennen vuoasta irrottamista. Kostuta punssi-vesiseoksella. Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja pursota kuorrute renkaaksi hillon ympärille.

Katso myös perinteisten Runbergintorttujen resepti.

X