Reseptit

Kisir eli bulgursalaatti

Turkkilainen Kisir eli bulgursalaatti on ruokaisa ja mukavan raikas. Voit tarjota sen lisukkeena tai osana mezepöytää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Turkkilainen bulgursalaatti:

  • 200 g bulguria
  • 1 porkkana
  • pala punakaalia
  • 1 sipuli
  • pala kurkkua
  • silputtua persiljaa ja minttua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl tai maun mukaan chilirouhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikapyreetä (etnisistä kaupoista)
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Turkkilainen bulgursalaatti eli Kisir tehdään helposti näin:

1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

2. Lisää silputtu tai raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja yrtit.

3. Sekoita oliiviöljyyn pyreet, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

4. Koristele turkkilainen bulgursalaatti persilja-minttusilpulla. Voit myös lisätä pinnalle jogurttiraitoja ja tomaattia.

Vinkki: Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin, katso parhaat ideat ja kokoa mieleisesi herkut tarjolle

Lue myös Kotiliesi.fi: Bulgur tuo vaihtelua – kokeile murskattua vehnää ruokaisiin salaatteihin, täytteisiin ja sellaisenaan lisukkeeksi

X