Kofta korma -lihapyörykät

Kofta korma -lihapyörykät 

8 annosta
yli 60 min
Keskitaso

Ainekset

400 g lampaanjauhelihaa
400 g naudanjauhelihaa
2 hienonnettua sipulia
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
1.5 tl garam masalaa
1.5 tl jeeraa
1 tl paprikaa
2 tl korianteria
0.5 tl mustapippuria
2 rkl öljyä
1 muna
0.5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
2 tl suolaa

kastike:

2 rkl voita
1 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
1 kanelitanko
1-2 tähtianista
1 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk tomaatteja
1 dl vettä
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
1 dl kookosmaitoa tai maustamatonta jogurttia
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
1 tl chilihiutaleita

Pinnalle

silputtua korianteria

Valmistusohje

Intialaisten Kofta korma -pyöryköiden mausteluettelo on pitkä, mutta juuri mausteet tekevät pullien mausta erityisen monitasoisen ja autenttisen.

1. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy wokissa, lisää mausteet ja sipulisilput.
2. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Anna jäähtyä.
3. Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota hetki.
4. Sekoita kaikki pyörykkäainekset käsin keskenään. Anna taikinan maustua sillä välin, kun teet kastikkeen.
5. Kuumenna kastiketta varten voi-öljyseos wokissa. Lisää mausteet ja kuumenna yksi minuutti sekoitellen. Lisää tomaattipyree, vesi ja tomaatit liemineen pannulle. Painele tomaattien rakenne rikki kauhalla. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
6. Lisää kookosmaito ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua jonkin aikaa. Tarkista kastikkeen maku.
7. Pyörittele taikinasta isohkoja pyöryköitä. Ruskista pyörykät nopeasti öljyssä ja siirrä jälkikypsymään kastikkeeseen. Anna pyöryköiden kypsyä hiljalleen kiehuvassa kastikkeessa.
8. Silppua pinnalle reilusti korianteria ennen tarjoilua.
Lisää aiheesta:

Innostu intialaisesta ruoasta

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat