Reseptit

Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti

Virkistävän makuinen, iranilainen shirazisalaatti tarjoillaan sikarinmuotoisten kofta-vartaiden kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kofta-vartaat

  • 1/2 makea sipuli
  • 1 tl harissatahnaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kuivia vaalean leivän muruja tai pankojauhoja
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua, korianteria, persiljaa
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Shirazi-salaatti

  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1/2 makea sipuli
  • 1/2 dl limetin mehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 oksa tuoretta minttua
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti valmistuvat helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota harissatahnan kanssa öljyssä pehmeäksi. Vatkaa kananmunan rakenne kulhossa rikki ja sekoita joukkoon leivänmurut tai pankojauhot, mausteet ja yrtit. Lisää joukkoon jauheliha ja sipuliseos, sekoita tasaiseksi murekemassaksi.

2. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta kapeita tankoja. Kypsennä joko 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista öljyssä pannulla käännellen.

3. Pilko salaatin ainekset hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon limetin mehu, öljy ja tuore ja kuivattu minttu sekä mausteet.

Vinkki: Tarjoa kofta-vartaat ja shirazi-salaatti pitakolmioiden kanssa. Kokeile myös jauhelihavartaita tai
mausteista jauhelihasalaattia.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kotoisen makuiset jauhelihapihvit.

X