Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti
Virkistävän makuinen, iranilainen shirazisalaatti tarjoillaan sikarinmuotoisten kofta-vartaiden kera.
Ainekset
Kofta-vartaat
- 1/2 makea sipuli
- 1 tl harissatahnaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl kuivia vaalean leivän muruja tai pankojauhoja
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua, korianteria, persiljaa
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Shirazi-salaatti
- 1 kurkku
- 4 tomaattia
- 1/2 makea sipuli
- 1/2 dl limetin mehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 oksa tuoretta minttua
- 1 rkl kuivattua minttua
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kofta-vartaat ja shirazi-salaatti valmistuvat helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota harissatahnan kanssa öljyssä pehmeäksi. Vatkaa kananmunan rakenne kulhossa rikki ja sekoita joukkoon leivänmurut tai pankojauhot, mausteet ja yrtit. Lisää joukkoon jauheliha ja sipuliseos, sekoita tasaiseksi murekemassaksi.
2. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta kapeita tankoja. Kypsennä joko 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista öljyssä pannulla käännellen.
3. Pilko salaatin ainekset hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon limetin mehu, öljy ja tuore ja kuivattu minttu sekä mausteet.
Vinkki: Tarjoa kofta-vartaat ja shirazi-salaatti pitakolmioiden kanssa. Kokeile myös jauhelihavartaita tai
mausteista jauhelihasalaattia.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet kotoisen makuiset jauhelihapihvit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous