Reseptit

Kolmen kupin kanansiivet

Makeat Pekingin tapaan valmistetut broilerinsiivet tarjoillaa öljyssä paistettujen chilillä maustettujen heinäperunoiden kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg broilerin siipipaloja
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tähtianis
  • 4 rkl sokeria
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 1 dl riisiviiniä, sherryä tai valkoviiniä

Valmistusohje

Kanansiivet Pekingin tapaan tehdään näin:

Makeat Pekingin tapaan valmistetut broilerinsiivet tarjoillaan öljyssä paistettujen chilillä maustettujen heinäperunoiden kanssa.

Kuori ja hienonna inkivääri, suikaloi kevätsipuleiden valkoiset osat. Kuumenna öljy isossa wokissa ja paista siipipalat parissa erässä vaaleanruskeiksi. Nosta broilerinsiivet pois pannulta ja huuhtaise tai pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää vähän öljyä ja kuullota inkivääriä ja sipulia hetki pannulla.

Lisää sokeri, soija ja viini. Kiehauta seos ja pane broilerinpalat pannulle. Hauduta silloin tällöin sekoitellen noin 45 minuuttia tai kunnes kanansiivet ovat karamellisoituneet.

Katso myös pekingiläisen kauppahallin munalla ja lihalla täytettyjen muhevien leipäkääröjen ohje tai  Dim sum -nyyttien resepti. Saatat pitää myös Pekingin possusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kiinalaiset broilerinyytit

X