Reseptit

Kolmen marjan marenkipiirakka

Mitäs sieltä hunnun alta pilkottaa? Mustikoita, vadelmia ja herukoita! Täydellisen piirakan salaisuus on marjojen ja marengin yhdistelmä.

Teksti:
Taina Vuohelainen
Kuvat:
Arto Vuohelainen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl sulatettua voita tai margariinia
  • 50 g valkosuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 1/2 dl maitoa

marenki:

  • 4 valkuaista
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

päälle:

  • 6 dl marjoja esim. mustikka, va­delma, mustaviinimarja (pakaste­tutkin käyvät)
  • 2 dl mantelilastuja

koristeluun:

  • tomusokeria
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Tee ensin marenki: Vaahdota kul­hossa sähkövatkaimella maren­kiin tulevat valkuaiset. Lisää so­kerit ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jätä vaahto odotta­maan.

2. Tee pohja: Sulata voi mikrossa, jätä jäähtymään. Rouhi valkosuk­laa. Vatkaa kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaah­doksi. Lisää munavaahtoon keske­nään sekoitetut kuivat aineet, voi­sula ja huoneenlämpöinen maito. Sekoita joukkoon lopuksi rouhittu valkosuklaa.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle marjat. Lusikoi marenki marjojen päälle ja ripottele pin­ nalle mantelilastut. Paista piirak­kaa uunissa 30–35 minuuttia.

4. Siivilöi jäähtyneen piirakan päälle tomusokeria. Koristele marjoilla ja mintunlehdillä.

Marjat ja marenki ovat makoisa pari:

marenki-vadelma-murupiirakka

Marenki-vadelma-murupiirakka

suklainen marenki-marjakakku

Suklainen marja-marenkikakku

marenki-marjakakku

Marenki-marjakakku

Kotiliesi.fi Marenkinen mansikkakääretorttu

X