Reseptit

Kolmen yrtin pannacotta

Pannacotta on oikea makuelämys. Yrteillä lisäät rakastettuun jälkiruokaan upean vihvahteen.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko tai 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 2 tl hienonnettua minttua
  • 1 tl hienonnettua basilikaa

Pinnalle

  • 1 rkl hienonnettua sitruunamelissaa
  • 1 rkl sokeria
  • mustikoita

Valmistusohje

1. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se seokseen vasta kiehauttamisen jälkeen.

2. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Poista vaniljatanko ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet sekä silputtu minttu ja basilika.

3. Jaa pannacotta pieniin annosmaljoihin tai laseihin. Peitä ja anna jähmettyä kylmässä.

4. Koristele valmiit annokset suikaloiduilla, sokerissa pyöräytetyillä sitruunamelissan lehdillä ja mustikoilla.

Vinkki: Valitse jokaiselle ruokailijalle erilainen jälkiruokamalja tai käytä erilaisia juomalaseja tarjoiluastioina. Näin saat persoonallisen kattauksen.

X