Reseptit

Korealainen karamellipossu

Karamellipossua voi nauttia syömäpuikoilla riisin kanssa tai sormiruokana shiso- tai salaatinlehtiin kääräistynä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen

Tuunaa jouluruokien tähteistä ihan uudenlaisia herkkuja. Joulukinkun rippeistä loihdit korealaista karamellipossua.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700–800 g porsaan kasleria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 4 kevätsipulia
  • 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 dl chilitahnaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl soijaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kasleri pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit, hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi chilit.

2. Kuumenna vokki ja pane kaikki ainekset yhtäaikaa pannulle. Kuumenna hyvällä lämmöllä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut pannulta, liha on kypsää ja sokeri hieman karamellisoitunut. Tarjoa possu riisin ja pikapaistettujen vihannesten kanssa.

X