Reseptit

Korvapuustiletut ja jäätelöä

Korvapuustiletut saavat makua kanelista, fariiniso­kerista ja voista. Kun sokeri kara­mellisoituu, niihin paistuu ihanan rapea pinta.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

täyte

  • 125 g voita sulatettuna
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia

tarjoiluun

  • 2 dl tuoreita vadelmia
  • 4 pientä marenkia murskattuna
  • vaniljajäätelöpalloja

Valmistusohje

1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, öljy, suola, sokeri ja vehnäjauhot. Jätä taikina turpoamaan.

2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli lämpimään voisulaan. Kaada seos kannuun.

3. Kaada kauhallinen taikinaa paistinpannulle ja kaada päälle kiehkura voi-sokeriseosta (sekoita seosta välillä lusikalla, että se pysyy tasaisena). Paista lettu melkein kypsäksi ja käännä vasta sitten. Paista vielä hetki ja valuta lettu vadille. Paista kaikki letut samaan tapaan. Huuhtele pannu nopeasti välillä ja kuivaa talouspaperilla, jos tarpeen.

4. Nosta letut lautasille ja ripottele pinnalle vadelmia sekä murskattua marenkia. Nosta päälle vaniljajäätelöä ja tarjoile.

Nämä letut vievät kielen mennessään:

gluteenittomat suklaaletut ja suklaakinuski

Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski

mysliletut

Mysliletut hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera

sitruunaiset kohokasletut

Sitruunaiset kohokasletut

Kotiliesi.fi: Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

X