Korvapuustiletut ja jäätelöä
Korvapuustiletut saavat makua kanelista, fariinisokerista ja voista. Kun sokeri karamellisoituu, niihin paistuu ihanan rapea pinta.
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 1/2 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
- ripaus suolaa
- 2 rkl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
täyte
- 125 g voita sulatettuna
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 rkl kanelia
tarjoiluun
- 2 dl tuoreita vadelmia
- 4 pientä marenkia murskattuna
- vaniljajäätelöpalloja
Valmistusohje
1. Vispilöi maidon joukkoon kananmunat, öljy, suola, sokeri ja vehnäjauhot. Jätä taikina turpoamaan.
2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli lämpimään voisulaan. Kaada seos kannuun.
3. Kaada kauhallinen taikinaa paistinpannulle ja kaada päälle kiehkura voi-sokeriseosta (sekoita seosta välillä lusikalla, että se pysyy tasaisena). Paista lettu melkein kypsäksi ja käännä vasta sitten. Paista vielä hetki ja valuta lettu vadille. Paista kaikki letut samaan tapaan. Huuhtele pannu nopeasti välillä ja kuivaa talouspaperilla, jos tarpeen.
4. Nosta letut lautasille ja ripottele pinnalle vadelmia sekä murskattua marenkia. Nosta päälle vaniljajäätelöä ja tarjoile.
Nämä letut vievät kielen mennessään:
Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski
Mysliletut hunajaisen jogurtin ja mehustettujen mansikoiden kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous